כלכלה נכונה בימי מיתון

עודף משקל גופך הוא תוצאה של עודף המזון שאכלת ושילמת עבורו מחשבון הבנק ההולך ופוחת.
בימי מיתון כלכלי מן הראוי להציץ לקידמת-הכרס המשתקפת בראי מול נסיגת כלכלת-הבית המשתקפת בחשבון הבנק.
יודע חקלאי פיקח, שתירס מגדלים במשך חודשיים-שלושה עד השיווק, ועגל-מרבק מגדלים 12-13 חודש עד לשיווקו (אם הוא נשאר בחיים).

הדעת נותנת שתירס הוא חומר גלם זול שניתן להפיק ממנו רווחים  נאים, ופירמידת המזון מבית-היוצר של משרד החקלאות האמריקאי מציבה את התירס בבסיסה.
טוב לכלכלת ארה"ב שמגדלת מעל 300 מיליון טונות תירס בשנה, כמחצית מהתוצרת העולמית.

הבשר הוצב כמעט בראש פירמידת-המזון, במקביל למזונות עתירי שומן, והוגדר כמזיק לכליות כשהוא נצרך בעודף.
בשונה מתירס שעלות גידולו נמוכה, ההוצאות הכבדות על גידולו של עגל מרבק אינן מותירות לחקלאי הכנסה מספקת ועליו להשלים את הכנסתו מגידולי-שדה שעלותם מועטה.

את עיקר הרווח עושים המסעדנים על תפריטים פחמימתיים, שאתם משלמים עבורם לפחות פי שבעה מעלותם הבסיסית. הרווח הזעום ביותר מופק ממנות בשר כגון אנטריקוט. כשאתם מזמינים סטיק תתקלו בפניו החמוצות של המלצר שהחמיץ את הבונוס השמור לכל המרבה במכירת תפריטים עתירי פחמימות. מכירת הסטיק אינה מניבה תמורה שעשויה לתגמל את המלצר.

תירס, חיטה, אורז ומוצריהם מוצבים בבסיס פירמידת-המזון האמריקאית-ישראלית ואותם אנחנו צורכים כמזון בריא בהמלצת יועצי התזונה השומרים עלינו מצריכת יתר של בשר ומלעיטים אותנו בתפריטים עתירי פחמימות עם טעם של עוד ועוד ועוד, כי סוכר דורש סוכר, אורז דורש אורז, תפוחי-אדמה דורשים תפוחי-אדמה, תירס דורש תירס, מתוק דורש מתוק ולחם דורש לחם.   הפחמימה פותחת מגה-תיאבון ובאותו יחס של תפיחת הגוף הולך ותופח המינוס בבנק.

צריכת המזון השנתית של האדם היא פי 15 ממשקלו התיקני. אולם אם יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות יכפיל את צריכת המזון שגופו נזקק לו, ובלא כל מאמץ יסתכמו מצרכי המזון העודפים שהוא בולע במשך השנה בשיעור של 1000 ק"ג ויותר.  חור קטן לאדם בגרונו הבולע את כל ממונו.

אין ארוחות חינם.

"כולנו נהיה רזים יותר בעקבות המשבר העולמי", אמר זהר גושן, יו"ר רשות ניירות הערך, בהציגו תחזית פסימית בפני ועדת הכספים של הכנסת.

על אורך החגורה העומד ביחס הפוך לאורך החיים קרא בכתבה הבאה.

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 8 תגובות

תלמדו מהנגר

 

hippocrates.jpg williambanting.jpg

בהמשך למאמר הקודם.

וויליאם בנטינג היה נגר אנגלי שחי במאה ה-19 , לא תואר ולא הדר לו,
איש שמן וחולה, עשה בית-ספר לעוסקים במדעי התזונה ואילץ את האקדמיה
להעניק לו את התואר המכובד אבי הדיאטה דלת הפחמימות,
תואר שאינו נופל בחשיבותו מן התואר של הרופא היווני שחי 400 שנה
לפני הספירה והאקדמיה רואה בו עד עצם היום הזה אבי הרפואה המודרנית.
הרופא הקדום היפוקרטס חיבר את שבועת הרופאים התקפה עד היום.
כל רופא בישראל ובעולם נשבע עם תום לימודיו לפעול ביושר ובכל יכולתו
למען החולה ולהיות נאמן תמיד למקצועו, ללא שיקולים זרים.

130 שנה אחרי מותו הייתה עדנה לשיטת ההרזיה של וויליאם בנטינג
על פי מימצאי המחקר שנערך בקריה למחקר גרעיני בראשות ד"ר איריס שי,
ראש צוות המחקר הבינלאומי, מהמחלקה לאפידמיולוגיה והמרכז הבינלאומי
לבריאות ותזונה באוניברסיטת בן-גוריון. ממצאי המחקר התפרסמו בתאריך
17 ביולי 2008, בעיתון המדעי היוקרתי "ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".
על פי פרסום מטעם דובר אוניברסיטת בן-גוריון בתאריך 30.11.2008
"חשיבות המחקר הישראלי, שנעשה בשיתוף פעולה בינלאומי, היא בהיקפו, אורכו,
באחוזי ההתמדה הגבוהים ובהיקף הבדיקות שנערכו בקרב המשתתפים.
מימצאים אלו עשויים להביא לפריצת דרך ולשינוי התפיסה המסורתית
כי פחמימות כגון לחם, תפוחי אדמה ואורז צריכות להיות מרכיב מרכזי בצלחת".

הדיאטה דלת הפחמימות  אינה יתומה מאב. יש לה אבא ויש לה ביסוס מדעי ומן הראוי
שתעוגן בחקיקה שבועת הדיאטניות והדיאטנים לאבי הדיאטה דלת הפחמימות וויליאם בנטינג
לפעול ביושר ובכל יכולתם למען הנזקקים לשרותיהם ולהיות נאמנים תמיד למקצועם,
ללא שיקולים זרים, והיינו אור לגויים במיגור מגיפת ההשמנה העולמית.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 תגובות

וויליאם בנטינג אבי הדיאטה דלת הפחמימיות

וויליאם בנטינג (1797-1878) הוכתר ע"י האקדמיה בתואר המכובד

אבי הדיאטה דלת הפחמימות בזכות שיטת בנטינג הקרויה על שמו

ומונצחת במילון האנגלי במונח BANTINGISM.

וויליאם בנטינג היה במקצועו נגר וקברן, וסחב עליו 20 ק"ג עודפים

שהסבו לו סבל רב וכמעט מוטטו אותו. כל עצותיהם של רופאיו לא

הועילו עד שצמצם באופן משמעותי את צריכת הפחמימות והשיל

מעליו את המשקל העודף וחזר לתפקד באיכות חיים ובאריכות ימים

מעבר למקובל במאה ה-19 .

 

את משנתו בדבר צריכת פחמימות מופחתת כתב וערך בספר שזכה

לתפוצה רחבה והאקדמיה אימצה אותו כספר מדעי, על אף מחאותיהם

של אקדמאים שמרנים שראו בהכתרתו של הנגר-קברן זלזול בכבודה

של האקדמיה.

 

וויליאם בנטינג הועלה על נס בסימפוזיון שהתקיים באוניברסיטת

אוקספורד בספטמבר 2002 וזיכה בפרס יוקרתי את ד"ר ברי גרובס

על הרצאתו בנושא "היסטוריית התזונה". תמצית ההרצאה היתה

קריאתו של ד"ר גרובס למיגורה של מגיפת ההשמנה העכשווית:

"למען בריאותנו, זה הזמן שנשוב לדיאטת בנטינג"

For the sake of our health, it is time we started "Banting" again.

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, ספרות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , | תגובה אחת

On the other hand

זהו ביטוי שמשמעו "מאידך גיסא"

ובתרגומו המילולי – "ביד השנייה".

 

בשנת 1932 (שהיא שנת הולדתי) הציג דלאנו רוזבלט את מועמדותו לנשיאות ארה"ב

וקנה את אמונו של  ציבור הבוחרים בהבטחתו לפתור את המשבר הכלכלי החמור ביותר

שידעה ארצות הברית. לא היה באמתחתו דבר מלבד תוכנית מעורפלת ששמה "ניו-דיל".

 

אחד ממקורביו ניבא לו, שאם אכן תצלח תוכנית ה"ניו-דיל" יירשם רוזבלט

כנשיא המוצלח ביותר בהיסטוריה של ארה"ב, ואם לא תצלח התוכנית תזכור אותו

ההיסטוריה כנשיא הגרוע ביותר של ארה"ב.

 

"אם לא יצלח ה'ניו-דיל' אהיה הנשיא האחרון של ארצות-הברית", פסק רוזבלט.

 

כשהושבע לנשיא זימן אליו צוות כלכלנים וביקש ליישם את תוכניתו. הקשיב הנשיא

לכל כלכלן בנפרד ושמע מכל אחד מהם תוכנית מפורטת וחכמה לכאורה, אבל בסיום

ההרצאה באה האיפכא מסתברא שהעמידה בספק את כל התוכנית.

 

"אל תגידו לי !!!ON THE OTHER HAND הביאו לי כלכלן גידם", צרח רוזבלט

על צוות עוזריו.

 

 רוזבלט כידוע הצליח להוציא את ארה"ב מהמשבר הכלכלי והאומה האמריקאית ראתה

בו הנשיא המוצלח ביותר ונתנה בו את אמונה בארבע קדנציות.

 

למה אני מספר את זה? כי מגיפה מדבירים באיבחה אחת. 60% מאוכלוסיית ישראל

סובלים מהשמנת-יתר, למעלה מ-400,000 סוכרתיים רשומים באגודה הישראלית

לסוכרת ויותר מ-200,000 אינם יודעים שהם סוכרתיים. הבורסה באחד-העם קורסת

ובורסת הדיאטות היא בועה שהתנפצה. המכנה המשותף לשתיהן הוא גשם של עצות

לפתרונה של בעיה אחת שזועקת לפתרון יעיל אחד ויחיד.

 

אני בא משתי אסכולות מקבילות: הזנת בני-אדם שבה עסקתי בשרות המזון והתזונה

במשרד הבריאות, והזנת בעלי-חיים מתוצרת עצמית במשקי. באשר לאבות המזון,

המינרלים, הויטמינים ויסודות הקורט, אין הבדל במה שמצוי בצלחת ובמה שמצוי  באבוס, ומותר האדם מן הבהמה אין.

 

במגעי עם תזונאים מתחום גידול בעלי-חיים שמעתי מכולם שפה אחת ודברים אחדים.

גידלתי צאן ובקר ובעלי-כנף ומעולם לא שמעתי ולא קראתי שתי גירסאות סותרות

לגבי הזנת בעלי-חיים.

 

לעומת זה שוררת אנרכיה בקרב קהיליית הדיאטנים המנפקים מרשמי-הרזייה שיש בהם

מנה גדושה של אשליות ומיתוסים שמנופצים חדשים לבקרים. ומפליא הדבר שעיני

הדיאטנים נשואות אל האח הגדול השוכן במשרד החקלאות האמריקאי וצופה לתוך

הצלחת שלנו במקום שיצפה אל תוך האבוס. תוכניות ההזנה והסיגופים הגופניים

לשריפת הקלוריות  יוצאות מהחפ"ק של משרד החקלאות האמריקאי USDA . זאת

השיטה והיא מנצחת, כי שום גוף ממלכתי אינו חזק מן השיטה, שהיא אינה אלא מערכת

מסוחררת והרסנית, שלא ניתן לשלוט בה.

 

פירמידת המזון החדשה-ישנה היא ספינת הדגל של תעשיית המזון שמפמפמת פחמימות

בכמויות מסחריות לגוף האנושי הקטן ומייצרת הררי-אדם כרסתנים.

מדינה שלמה איבדה את חוש המידה לטובת חוש הטעם.

 

ציטוט מפירמידת המזון הישנה: "בישראל עדיין אין הגדרה מבוססת של גודל המנה למזונות

השונים. גודל המנה יותאם במידה טובה יותר לנוהגי האכילה ולצריכת המזון הישראלים

בעתיד הקרוב".

 

בפירמידה החדשה עתירת הפחמימות אין כל בשורה בנושא גודל המנה וכל המרבה הרי זה

משובח. הפחמימות, כידוע פותחות מגה-תאבון וגודל המנה הוא כגודל המקרר הביתי שנפחו נע

בין 500 ל-600 ליטר, וכפועל יוצא –   גוף שארוז במידות גדולות התמלא מאריזה גדולה.

 

פעם היו מעט מלים ומעט אוכל והרבה עבודה. היום יש הרבה מלים והרבה אוכל ומעט עבודה.

שורות קצרות וקצוצות מתאימות לקצב החיים המטורף שלנו, על כן ראויה לשבח

ד"ר איריס שי שהשכילה לבטא בחמישים ושתיים מלים את מימצאי המחקר הבינלאומי

שעמדה בראשו. קל לזכור ומן הראוי לשנן וליישם:

 

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאד פשוטה, כי

הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך

שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט. הרמה המינמאלית

שאנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום".

 

ד"ר איריס שי היא דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרוניות באוניברסיטת בן-גוריון.

שותפים למחקר ולדעתה חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, מאוניברסיטת הרווארד בארה"ב,

חוקרים מאוניברסיטת ווסטרן אונטריו בקנדה ומאוניברסיטת לייפציג בגרמניה. המחקר שנמשך

לאורך תקופה של למעלה משנתיים זכה לפרסום נרחב בעתון המדעי היוקרתי

"ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".

 

ובישראל עולם כמנהגו נוהג. שום גוף ממלכתי אינו יכול לשלוט באנרכיה ויש הכשר לארוחות

שחיתות ולחטאים מתוקים. אולי הממשלה הבאה עלינו לטובה ולברכה תאמץ את ממצאי המחקר

ותיישם אותו ובא לציון גואל.

 ewf

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, ספרות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 7 תגובות

ספירת פחמימות דו-ספרתית

ספירת קלוריות בערכים של 4 ספרות

מחייבת ידע מתמטי ברמה גבוהה

וליווי צמוד של דיאטנית לאורך כל המסע אל המטרה

הנכספת של ההרזיה.

ובינתיים ניהול כושל של בנק הקלוריות הבלתי רציונלי אחראי

למגיפת ההשמנה של המילניום.

הפתרון: בין 60  ל-99 גרם פחמימות אין יותר משתי ספרות.

להזכירכם, שפחמימה היא אוכל וקלוריה היא בסך הכל מידת חום.

רק 400 קלוריות ערכה של סופגניה אחת, אבל היא מחייבת

רכיבה של שעה ורבע על אופני-כושר במצוות הדיאטנית המלווה,

כי יש בה פחמימות בערכים תלת-ספרתיים וצריך להיפטר מהם

לצורך האיזון . אם כן, למה להתעייף בחישובים מתמטיים סבוכים

ולהתענות על אופני-כושר במשך שעה ורבע כאשר ניתן מלכתחילה

לבצע ספירת פחמימות דו-ספרתית ולחסוך את כל התהליך

המפותל???

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, שאלות נפוצות | עם התגים , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

חנוכה, חג שמח לגרגרנים

hanuka.jpg

 

דקה אחת בפה,

שעה אחת בקיבה

שנים רבות מעל ומתחת החגורה.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , | כתיבת תגובה

מותה של הדיאטה הים-תיכונית ("הארץ" 20.9.2008 )

הכתבה שמתחת לכותרת  מבשרת, שמגיפת ההשמנה לא פסחה על יוון,

מולדת הדיאטה הים-תיכונית. שני שלישים של האוכלוסייה הבוגרת

ביוון סובלים מעודף משקל ומצבם הוא החמור ביותר באירופה, כך לפי

נתוני האו"ם.

 

על פי עקרונות התזונה הים-תיכונית, נאכל פעם בחודש בשר אדום,

פעם בשבוע מתוקים, ביצים, תפוחי-אדמה, זיתים, קטניות, אגוזים,

עוף ודג.

 

בתחתית הפירמידה הים-תיכונית נאכל מדי יום: שמן זית, פירות, ירקות,

דגנים מלאים, פסטה, לחם  ואורז.

 

בשנות התשעים הבחינו החוקרים שלאוכלוסייה הכפרית הים-תיכונית

תוחלת חיים ארוכה ושיעורים נמוכים של מחלות קשות. "אכלנו את

מה שגידלנו", סיפרה תושבת כפר הררי, אולם היא הוסיפה, שככל

שהנשים יצאו לעבודה והחנויות הופיעו, תרבות המזון השתנתה.

"נכנסנו לעידן הנוחות", אמרה.

 

בעידן הנוחות, למיטב הבנתי, כבר לא צריכים לתדלק את הגוף במזון

אנרגטי עתיר פחמימות כמפורט לעיל, אבל "בלוטות הטעם עדיין

רגילות לתזונה המסורתית", כך בכתבה, למרות שלא צריך להתאמץ

בגידול המזון. הושט היד וגע במזונות שעל מדפי המרכולים.

 

מתה הדיאטה הקלאסית והלכה לעולמה הדיאטה הים-תיכונית.

נותרה הדיאטה דלת הפחמימות שמיטיבה איתי קרוב לשני עשורים,

ועובדי הקריה למחקר גרעיני בדימונה קורנים מבריאות לאחר שנתיים

של צריכת דיאטה דלת פחמימות במסגרת מחקר בינלאומי כפי שפורסם

ב"ידיעות אחרונות" ב-17.10.2007.

 http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1024733.html

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

נפילת הבורסות

בורסת הדיאטות אינה מכונת-אמת. היא דומה ללוח חלק שאפשר לכתוב עליו מה שרוצים והציבור הוא הצינור החלול שדרכו עוברות המילים הרבות שנכתבות ונמחקות וחוזר חלילה, כך נפתח ספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות".

 

"יש צדק בסיסי בהתנפצות של בלוף. בסופו של דבר, אחרי שיתפזר האבק מעל גל ההריסות של הקוניוקטורות הכלכליות, נראה שמי שימשיך לעבוד הם בעלי המקצוע ואנשי התעשייה המסורתית, שאינם עוסקים במניפולציות או בבריאת עולמות וירטואליים.  אנו זקוקים לאיזון בין אנשי המילים לאנשי המעשים"(סטף ורטהיימר על התמוטטות המערכת הפיננסית, "ידיעות אחרונות" 6.10.2008).

 

אל תתאמצו למצוא את ההבדלים. שתי הבורסות נשענות על מילים נבובות

ועל כלים וירטואליים.

 

בשני המקרים נחבטו קשות החולמים על מציאות אחרת כאשר נפלו ממיטת החלומות על ריצפת היום-יום.

 

להזכירכם, שכל שיטות ההרזיה ללא יוצא מן הכלל מציעות מילים. שיטתי מציעה שילוב של מילים וכלים. ספר דק למי שרוצה להיות דק/ה מדריך כיצד להשתמש בכלים שמחזיקים את התפריט היומי, זו תמצית הפטנט שרשמתי בארץ ובארצות הברית

kjn

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , | 2 תגובות

כל תרח הוא פרח

זה אינו תעלול פרסומת. זהו מתכון לחיים ארוכים ובריאים. אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן, ולפיכך אנשים מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים, ובין לבין הופכת איכות-חיים לנכות-חיים.להשמנה יש השפעה רצינית על הערכת גילו של האדם. כמות המזון הנצרכת יכולה לעיתים להחסיר או להוסיף עד 20 שנה להערכת הגיל של אישה או גבר ומי שמכמת לא מתקמט.

 "לאכול או לחיות" הייתה הכותרת שהופיעה ב"ידיעות אחרונות" ב-14.12.2003 (כתבת ynet) בכתבה המתארת את תוצאות ניתוח קיצור הקיבה שעבר פרופ' משה ענבר, מנהל המחלקה האונקולוגית במרכז הרפואי איכילוב. פרופ' ענבר שמשקלו הגיע ל-170 ק"ג השיל ממשקלו 70 ק"ג וגזר על עצמו אורח-חיים סגפני על מנת לשמור על ההישג. המזון עתיר-הפחמימות שהיה בעוכריו הוצא מתפריטו והוא למד בדרך הקשה, שצריכת פחמימות מדודה מהווה מנוף לאריכות ימים טובים.

 אמצע החיים או סוף הדרך –  הכול תלוי בתזונה מאוזנת  הנגזרת מצריכת פחמימות מדודה. תפריט מאוזן הוא מרכיב חיוני בהתמודדות עם הזיקנה ובמניעת מחלות כרוניות.

 גוף האדם פועל כמכונה משוכללת מאוד שמודעת לצרכים שלה, ואם לא ישבשו את מערכותיו ולא יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות  יצרוך את מזונותיו באופן מאוזן. בלא לחם תישאר מרבית החמאה במקרר ושמן הזית הטעים ישאר ברובו בבקבוק אם לא יתנו לו פיתה וזעתר.  גם מוצרים מן החי כספקי חלבון יסרב הגוף לצרוך ללא הגבלה אם לא יאנסו אותם להחליק במורד הגרון ארוזים בפיתה, בכיסוני בצק, או משוקעים בהררי אורז ותפוחי-אדמה.

 הזיקנה הממארת היא בראש וראשונה כשל תזונתי. זקנים מתים מפני שמערכות הגוף נחלשות ונשחקות לבלתי יכולת לייצר חלקי חילוף. אבל ניתן לנצח את תיקתוק השעון הביולוגי אם נשמרים מפני בגידת הגוף. בסך הכל מדובר בתעלול של הטבע, שמעניק נעורים ורעננות בשפע, וממהר להשתלט על מתנותיו עוד בטרם הספקנו להתרגל, אבל ניתן לרסן את הטבע באמצעות הזנה מאוזנת ושמירה קפדנית על משקל השמור לצעירים.

 כה אמר אחרון הראשונים, שלמה שמיר (93) , האלוף היחיד שנותר מהמטכ"ל הראשון, זקוף קומה וצלול כבדולח: "מהמוות אני לא פוחד. אני פוחד מהאפשרות להיות במצב של חוסר אונים, של צמח. התקווה שלי, שאחרי 150 אמות בריא" ("ידיעות אחרונות" 29.9.2008 ).

 הרי אני כבן שבעים ושש פלוס ארבעה חודשים, מינוס עשרים קילוגרמים של נתחי בשר שהישלתי מעלי בגיל חמישים ושמונה והטבע ומי שמעליו ממלא את רצוני לשמר בקפידה את מה שהוא בנה ביד אוהבת.

 ותודה לרעייתי הבשלנית המקצועית נאוה, שאיתה אני בירח הדבש קרוב ליובל, שדחתה על הסף את העצה מבית-מדרשה של הדיאטה הקלאסית  אשר הופיעה ב"ידיעות אחרונות" ב-14.1.07 תחת הכותרת: איך משפרים את איכות החיים בגיל השלישי .

"….כדאי להימנע משומנים רוויים כמו חמאה, שומן בשר, שמן קוקוס ומרגרינה. על כמחצית מהקלוריות היומיות לבוא מפחמימות מורכבות כמו תירס, לחם, פסטה, תפוחי-אדמה ואורז".

 עם מתכון כזה הייתי אמור להיות בעת הזאת עם עשרים קילוגרמים נוספים ומראה של ישיש בן 96 במחלקת תשושים בבית-אבות. במקרה הטוב נשען על הליכון ובמקרה הרע שקוע בכיסא גלגלים, עדיין מאוהב באישה שאיתי אלא שהדרך לליבה היה עלול להיות רצוף מעקפים.

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

שנה טובה ומבורכת

חברת השמן והרזה בע"מ מאחלת לכל הגולשים שנה טובה ומבורכת ומציעה את "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות",שהוא ספר דק למי שרוצה להיות דק/ה. הספר ונספחיו מחזיקים 63 מתכונים שבכוחם לנווט כל חוש פנוי הישר לתוך הצלחת, בלי תחנות ביניים בכרס ובירכיים.

הספר הוא האינסטלטור שפותח סתימות בצינורות החיים ועושה סדר במשק הפחמימות ובצלחת שראתה הכל.

לקרוא לאט, בלגימות קטנות, כמו יין טוב, ואם תרזו – אין זו אגדה.

להשיג בטל. 057-5811409

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה