עודף משקל גופך הוא תוצאה של עודף המזון שאכלת ושילמת עבורו מחשבון הבנק ההולך ופוחת.
בימי מיתון כלכלי מן הראוי להציץ לקידמת-הכרס המשתקפת בראי מול נסיגת כלכלת-הבית המשתקפת בחשבון הבנק.
יודע חקלאי פיקח, שתירס מגדלים במשך חודשיים-שלושה עד השיווק, ועגל-מרבק מגדלים 12-13 חודש עד לשיווקו (אם הוא נשאר בחיים).
הדעת נותנת שתירס הוא חומר גלם זול שניתן להפיק ממנו רווחים נאים, ופירמידת המזון מבית-היוצר של משרד החקלאות האמריקאי מציבה את התירס בבסיסה.
טוב לכלכלת ארה"ב שמגדלת מעל 300 מיליון טונות תירס בשנה, כמחצית מהתוצרת העולמית.
הבשר הוצב כמעט בראש פירמידת-המזון, במקביל למזונות עתירי שומן, והוגדר כמזיק לכליות כשהוא נצרך בעודף.
בשונה מתירס שעלות גידולו נמוכה, ההוצאות הכבדות על גידולו של עגל מרבק אינן מותירות לחקלאי הכנסה מספקת ועליו להשלים את הכנסתו מגידולי-שדה שעלותם מועטה.
את עיקר הרווח עושים המסעדנים על תפריטים פחמימתיים, שאתם משלמים עבורם לפחות פי שבעה מעלותם הבסיסית. הרווח הזעום ביותר מופק ממנות בשר כגון אנטריקוט. כשאתם מזמינים סטיק תתקלו בפניו החמוצות של המלצר שהחמיץ את הבונוס השמור לכל המרבה במכירת תפריטים עתירי פחמימות. מכירת הסטיק אינה מניבה תמורה שעשויה לתגמל את המלצר.
תירס, חיטה, אורז ומוצריהם מוצבים בבסיס פירמידת-המזון האמריקאית-ישראלית ואותם אנחנו צורכים כמזון בריא בהמלצת יועצי התזונה השומרים עלינו מצריכת יתר של בשר ומלעיטים אותנו בתפריטים עתירי פחמימות עם טעם של עוד ועוד ועוד, כי סוכר דורש סוכר, אורז דורש אורז, תפוחי-אדמה דורשים תפוחי-אדמה, תירס דורש תירס, מתוק דורש מתוק ולחם דורש לחם. הפחמימה פותחת מגה-תיאבון ובאותו יחס של תפיחת הגוף הולך ותופח המינוס בבנק.
צריכת המזון השנתית של האדם היא פי 15 ממשקלו התיקני. אולם אם יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות יכפיל את צריכת המזון שגופו נזקק לו, ובלא כל מאמץ יסתכמו מצרכי המזון העודפים שהוא בולע במשך השנה בשיעור של 1000 ק"ג ויותר. חור קטן לאדם בגרונו הבולע את כל ממונו.
אין ארוחות חינם.
"כולנו נהיה רזים יותר בעקבות המשבר העולמי", אמר זהר גושן, יו"ר רשות ניירות הערך, בהציגו תחזית פסימית בפני ועדת הכספים של הכנסת.
על אורך החגורה העומד ביחס הפוך לאורך החיים קרא בכתבה הבאה.