הא לחמא עניא

סדר הפסח אמור להזכיר לעם ישראל את לחם העוני שאכלו אבותינו כשיצאו מעבדות לחירות, אולם החירות להיות זולל וסובא לא ניתנה לעם ישראל בצאתו ממצרים כפי שמנבא משה את אשר יקרה אחרי מותו .

"וישמן ישורון ויבעט, שמנת, עבית, כשית" נוזף משה בבני ישראל וצופה את העתיד לבוא אחרי מותו "כי דור תהפוכות המה… כי גוי אובד עצות המה ואין בהם תבונה" (דברים, פרקים ל"א ל"ב).

"והאיש משה ענו מאוד מכל האדם אשר על פני האדמה" (במדבר י"ב  ג') והענוה שאותה ניסה משה להנחיל לעם ישראל מנוגדת לגרגרנות שאנו עדים לה בליל הסדר ובשבעת ימי חג המצות.

מצה זו על שום מה קרויה מצה? על שום שמיצו ממנה את המים והותירו בה את הפחמימות כמרכיב עיקרי.

כשסופרים פחמימות קל לדעת מתי חוצים את הקווים.  לא כן בספירת קלוריות.

על פי הדיאטה הקלאסית מי שרוצה להפחית ממשקלו יספור 1200 קלוריות ויעסוק בפעילות גופנית כגון 10,000 צעדים בהליכה מהירה.

4 מצות משקלן 100 גרם וערכן הקלורי 343 , אולם ערכן הפחמימתי 70 גרם. ללמדך שספירת 1200 קלוריות מזכה את עושה הדיאטה ב-14 מצות ומחייבת אותו לבצע מסע אלונקות על מנת לשרוף 245 גרם פחמימות שמצויות ב-14 מצות שמתנחלות מעל ומתחת לחגורה ומסרבות להתפנות.

זו השנה העשרים ואחת שאני צורך 60 גרם פחמימות ליום על מנת לשמר את משקלי הבלתי משתנה שהוא 60 ק"ג .

בליל הסדר ובשבעת ימי חג הפסח אני מסתפק במצה אחת המסמלת לחם עוני ומתקיים בכבוד משיפעת המתכונים שתמצאו בבלוג שבאתר שלי http://www.fatgetslim.com/ ,שיטה התואמת את מימצאי המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג בראשותה של ד"ר איריס שי, דיאטנית קלינית וחוקרת תזונה ומחלות כרונית, וזה דברה של ד"ר איריס שי:

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט.  הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום" (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg  מעריב).

חג פסח כשר ושמח לכל עם ישראל

מאחל

ברוך הלוי-סגל

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, סיפורים אישיים, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

Eat A Low-Carb Diet To Live Longer And Healthier

(פורסם ב-26.10.2010 ב-Mail Online)

http://livinlavidalowcarb.com/blog/geneticist-cynthia-kenyon-eat-a-low-carb-diet-to-live-longer-and-healthier/9270

מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בראשותה של פרופ' סינתיה קניון, חוקרת בתחום הגנטיקה מלמד על כך, שעתירי פחמימות משפיעים במישרין על הקוד הגנטי השולט בנעורים ובזיקנה.

מומחים מתחום הגנטיקה מאמינים שפרופ' קניון תזכה בפרס נובל על מחקרה  המהפכני המנפץ באיבחה אחת את כל המיתוסים שעליהם מושתת מדע התזונה מזה ארבעה עשורים.

קניון תוקפת את הגורמים המציגים עצמם "מומחים",  המתריעים על מסוכנותה של הדיאטה דלת הפחמימות, שלטענתם סותמת את העורקים בכל סוגי השומנים, הורסת את הכליות עקב צריכת יתר של חלבונים וחושפת את הציבור לסכנת סרטן בגלל צריכת בשר אדום. הדיאטה דלת הפחמימות היא אופנה בת-חלוף, פוסקים אותם "מומחים" מלגלגת קניון.

מחקרים מטעם האקדמיה מפריכים טענות אלה ועל פי מימצאיהם הדיאטה דלת הפחמימות תורמת בריאות איתנה ותוחלת חיים ארוכה, תקינות מדהימה של רמת הסוכר בדם, לחץ דם תקין וכל הביקורות של האינסולין, רמת הטריגליצרידים וה-HDL  מעידות על בריאות תקינה, אנרגיה מדהימה ועור צח ושופע בריאות.

ברור לי, אומרת קניון, שתעשיית המזון רואה עצמה נפגעת מצמצום צריכת הפחמימות והוא הדין לגבי גישתם של הצמחונים והטבעונים.

קניון איתנה בדעתה שנאשמת אחת אחראית למחלות הכרוניות המשתוללות כפי שלא קרה בהיסטוריה והיא הפחמימה.

Sweet Sixteen gene called DAF 16

גן המכונה DAF 16 הוא האחראי על קצב ההזדקנות ואורך החיים, חושפת קניון, שהצליחה בתנאי מעבדה להאריך את חייהן של תולעי נמטודה מ-20 יום שהוא משך חייהן הממוצע, לגיל המופלג של 144 יום, ויש לכך השלכות לגבי אורך חייהם של בני אדם אם תזונתם תהיה מבוססת על דיאטה דלת פחמימות.

פרופ' סינתיה קניון היא בת 55 ונראית בת 35 .  היא נמנעת לחלוטין מסוכר, מקמח ומעמילנים. אין בתפריטה תפוחי אדמה, אטריות, אורז, לחם ופסטה. במקום אלה, מפרטת קניון ממה היא ניזונה: סלטים ללא רוטב, הרבה שמן זית ואגוזים, טונות של ירקות עם גבינות, עופות וביצים, המבורגר ללא לחמניה, דגים, ופירות במשורה.

פרופ' סינתיה קניון מוזמנת לטקס הענקת פרס באוניברסיטת ת"א

פרס כספי נכבד ע"ש דן דוד, מטעם אוניברסיטת ת"א יוענק לפרופ' סינתיה קניון על חקר תהליך ההזדקנות בטקס שיתקיים ב-15.5.2011 במעמד נשיא המדינה שמעון פרס.

תנו לה את הכבוד המגיע לה.

"אנחנו חיים במדינה צעירה שלא חונכה להזדקן,   לפיכך אנשים מתים בגיל חמישים ונקברים בגיל שמונים,  ובין לבין הופכת איכות-חיים לנכות-חיים"                                                                                        ("השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" עמ'13).

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | תגובה אחת

חרדת נטישה מסוכר וקמח מעלה משקל

גוף האדם משמש זירה למאבקי-נפש. התאווה לעתירי-הפחמימות היא מחלוקת בין הרפלקסים ובין ההגיון. האדם מצליח לגבור על איתני הטבע חוץ מאשר על טבעו שלו.

עיני האדם לא תשבענה מהררי הפינוקים הפחמימתיים שמציעים המרכולים, כולם עטויים באריזות יפות וכתוביות מגניבות עם מסר של בריאות ונחילי-אדם עוטים על  השפע המתעתע, מסרבים לדחות סיפוקים.

הררי אדם מתפרעים על הצלחת ועושים שלום עם הסוף שלהם, אינם שמים לב לתגובות ההלם של הגוף עקב השינוי הקיצוני בחילוף החומרים שלו.

כשנחשפתי לספרו של וויליאם בנטינג, אבי הדיאטה דלת הפחמימות, הימרתי על כל עשרים הקילוגרמים העודפים על פי שיטתו. ביום הולדתי ה-58 חתמתי הסכם עם האגו שלי ומאז לא הפרתי אותו ויצאתי למירדף אחר ניצול שארית חיי עד תומם. עכשיו אני בליגת העל בזכות הויתור על ארוחות שחיתות, ויתור על ריגושים וסיפוקים רגעיים מתערובות של קמח וסוכר.

ההרים גבוהים יותר בדרך חזרה

הציבור הרחב והשמן אוהב מאכלים עתירי פחמימות ההופכים במהירות לגלוקוז בזרם הדם. פיצה, סופגניה, אוזן המן, לחם ודברי מאפה שונים הם מזונות המתקבלים בברכה על ידי ציבור זה שאינו אוהב שיבלבלו אותו עם עובדות המשתקפות בראי ועל המשקל.

על פי הדו"ח האחרון של ארגון הבריאות העולמי ישראל היא המדינה השמינית בעולם בהשמנת-יתר, 61.4% מכלל אוכלוסיית ישראל סובלים מהשמנת-יתר ועל פי חדשות מלב"י מ-25.7.10 עולים ממדי ההשמנה מדי שנה בשיעור של 2% .

אם אתה רוצה לדבר על משהו, אתה חייב גם להיות שם. את הברכה הראשונה לספרי "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות" קיבלתי משכני הקרדיולוג שראה במו עיניו כיצד נשלו ממני 20 ק"ג שדבקו בי במשך 35 שנה.

אני תולעת ספרים ותאב דעת. ככל שנברתי בספרות הקרדיולוגית לא מצאתי ולו פעם אחת את השימוש במונח "מיתוס". לעומת זה אין ספר דיאטה שאינו רואה מחובתו להציג את תמצית משנתם של מתחריו כמיתוס.

לפיכך אני רואה בכל קרדיולוג הגון בוחן כליות ולב וחזקה עליו שיש בידיו אסמכתאות מדעיות הממליצות על הימנעות מוחלטת מסוכר וקמח ככלל ראשון במיגור מגיפת ההשמנה (gdolot.com) .

ארבעה עשורים למדו הנרקומנים של הפחמימות לזהות את השומן כרכיב עויין ואת הפחמימות כידידותיות,  וקשה עליהם הפרידה מן המזונות עתירי הפחמימות הקורצים מהררי המאפים המתוקים  המציפים את שוק המזון.

כל הארץ נראית כמו קונדיטוריה קולוסאלית המשמשת עיר מקלט לנרקומנים של פחמימות המפתחים מנגנון להשמדה עצמית  ומתבכיינים על מר גורלם ומר משקלם.

על אף הצלחתה נתקלת הדיאטה דלת הפחמימות ונטולת הסוכר והקמח בקשיי קליטה, וישנם גורמים המתריעים על מסוכנותה לטווח הארוך. תבדקו בגוגל.

על אף ההתרעות על הסכנות הטמונות בדיאטה דלת פחמימות שמתי נפשי בכפי והריני דבק בדיאטה זו מזה 21 שנה בקירוב, שבע ושבע-רצון על המשקל ומול הראי שמחזיר לי חיוך כל בוקר ועושה לי את היום. מומלץ בחום!!!

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

יום המשפחה

הגרעין המשפחתי בא מאהבה שבין שני בני זוג.  לאהבה תפקיד מרכזי בשימור הזוגיות.  לאהבה השפעה מיטיבה על הבריאות, על איכות-החיים ועל תחושת הערך העצמי.  אתה לא אוהב את אשתך מפני שהיא יפה. היא יפה מפני שאתה אוהב אותה.

רוצה אהבה ושאר טובות הנאה, קח לך אישה ובנה לה בית.  עם אהבה לא מתווכחים.

האישה היא צלע שנלקחה מגופו של גבר ואין תקנה לפצע שנפער אלא בסתימתו על ידי אישה שמידתה תתאים לו.

זה מקרוב חישקתי את רעייתי בטבעת זהב במלאת חמישים שנה לנישואינו ועדיין מפרכסת בי התפעמות הגילוי של הצלע שמידתה התאימה לי וריפאה את פצעי אהבתי.

האם היא עקרת הבית ותפארת האב ברעייתו וביוצאי חלציו, שמרעיפים עליו אהבה רבה, והאהבה היא הדבר החשוב ביותר בחיים. חבל שלא מלמדים את המקצוע הזה במוסדות החינוך. וכשיוצאי חלציך מחבקים אותך בחום אתה נסוג אל הילדות ושואל את עצמך: מה קורה לילד שבתוכי? הילדות, כמה שהיא קצרה, היא לא דבר שאתה משאיר מאחור. היא תגיח פתאום מאיזו פינה, בהפתעה, בלי דעת מראש מהיכן צצה.

שלמי תודה ליוצאי חלצי שהעניקו לי איכות-חיים והעלימו ממני את תאריך התפוגה, ואלה שמות יוצאי חלצי שיבואו על הברכה:

אסנת, בתי הבכורה וראשית אוני.

עמית, הבן יקיר לי.

יריב ומירב תאומים טובי תואר.

גל נכדתי היפה בבנות וחיילת מצטיינת.

ליאל נכדתי היפהפיה.

אלעד נכדי התלמיד המצטיין.

מושיק נכדי שהגיע למצוות ולמעשים טובים.

נדב נכדי הממולח שבחבורה.

טל נכדתי, אדמונית ויפת-עיניים,

ולמלכה-האם, נאוה רעייתי המתוקה, הפרח הנדיר ששקול כנגד כל זרי-הפרחים שהעניקו לה ביום המשפחה.

flowers.jpg

 

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

פצצה מתקתקת או פצצה מתקתקה

דיאטה דלת פחמימות היא דיאטה קיצונית, מדכאת, מסכנת חיים לטווח הארוך והיא  בבחינת פצצה מתקתקת. זוהי קבלת הפנים המזהירה את הגולשים המחפשים בגוגל מזור למגיפת ההשמנה שפקדה אותם.

כל קרדיולוג הגון יוציא מתפריטכם היומי קמח וסוכר ככלל ראשון, זה מה שלימדו אותו באקדמיה (www.gdolot.com).

כל דיאטנית הגונה תכניס לתפריטכם  היומי  60% פחמימות מורכבות מקמח וסוכר, זה מה שלימדו אותה באקדמיה (מרק המדריך הרפואי המוסמךMerck ).

קחו מה שתרצו והרשות נתונה בידיכם לפי חוק זכויות החולה.

הדעת נותנת שכל הנזקקים יעדיפו את הקרדיולוג על פני הדיאטנית, אולם ההימנעות  ממוצרי קמח וסוכר היא גזירה שהציבור הרחב והשמן אינו יכול לעמוד בה ונותרה הבחירה השנייה שהאקדמיה מציעה.

בשפת הדיאטה נשקלים הצלחה או כישלון בקילוגרמים, ועל פי מבחן התוצאה במשך ארבעה עשורים  קיימת עליה מתמדת במשקלם של עושי הדיאטה דלת השומן ועתירת הפחמימות, לפיכך חייבת האקדמיה המכשירה את הדיאטניות להחליף דיסקט ולהתיז קצת מים קרים על תזזית-הפחמימות הלוהטת. כל רופא משפחה יודע שעליית רמת הסוכר בדם היא פועל יוצא מעליית כמות הפחמימות במנה. קיימת קורלציה בין רמת הסוכר בדם ובין כמות הפחמימות בצלחת.

וויליאם בנטינג אבי הדיאטה דלת הפחמימות

וויליאם בנטינג היה נגר אנגלי שחי במאה ה-19 , לא תואר ולא הדר לו, איש שמן וחולה, עשה בית-ספר לעוסקים במדעי התזונה ואילץ את האקדמיה להעניק לו את התואר המכובד אבי הדיאטה דלת הפחמימות, תואר שאינו נופל בחשיבותו מן התואר של הרופא היווני שחי 400 שנה לפני הספירה והאקדמיה רואה בו עד עצם היום הזה אבי הרפואה המודרנית. הרופא הקדום היפוקרטס חיבר את שבועת הרופאים התקפה עד היום.

כל רופא בישראל ובעולם נשבע עם תום לימודיו לפעול ביושר ובכל יכולתו למען החולה ולהיות נאמן תמיד למקצועו, ללא שיקולים זרים.

130 שנה אחרי מותו הייתה עדנה לשיטת ההרזיה של וויליאם בנטינג על פי מימצאי המחקר שנערך בקריה למחקר גרעיני בראשות ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי, מהמחלקה לאפידמיולוגיה והמרכז הבינלאומי לבריאות ותזונה באוניברסיטת בן-גוריון. ממצאי המחקר התפרסמו בתאריך 17 ביולי 2008, בעיתון המדעי היוקרתי "ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".

על פי פרסום מטעם דובר אוניברסיטת בן-גוריון בתאריך 30.11.2008

"חשיבות המחקר הישראלי, שנעשה בשיתוף פעולה בינלאומי, הוא בהיקפו, אורכו, באחוזי ההתמדה הגבוהים ובהיקף הבדיקות שנערכו בקרב המשתתפים. מימצאים אלו עשויים להביא לפריצת דרך ולשינוי התפיסה המסורתית כי פחמימות כגון לחם, תפוחי אדמה ואורז צריכות להיות מרכיב מרכזי בצלחת".

 הדיאטה דלת הפחמימות  אינה יתומה מאב. יש לה אבא ויש לה ביסוס מדעי ומן הראוי שתעוגן בחקיקה שבועת הדיאטניות והדיאטנים לאבי הדיאטה דלת הפחמימות וויליאם בנטינג לפעול ביושר ובכל יכולתם למען הנזקקים לשרותיהם ולהיות נאמנים תמיד למקצועם, ללא שיקולים זרים, והיינו אור לגויים במיגור מגיפת ההשמנה העולמית.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

חג אורים שמח

חג אורים שמח מאחלת חב' השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות בע"מ לכל הגולשות והגולשים ומעניקה לכם באהבה שי לחג מקבוצת מתכונים נטולי פחמימות או בעלי תכולת פחמימות זעומה.

לביבות חנוכה

 

המיצרכים

 

כרובית אחת

2 ביצים

מלח ופילפל

אבקת שום

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

 

מפרקים את הכרובית לפרחים,

מבשלים במים עם קצת מלח עד לריכוך,

מסננים ומצננים.

מועכים את הכרובית בקערה,

מוסיפים את הביצים,

מתבלים במלח, פילפל ואבקת שום לפי הטעם,

מחממים שמן במחבת,

נוטלים בכף גדושה מן התערובת

ומטגנים בשמן שחומם כל לביבה משני צדדיה

ולקינוח פאיי pie


פשטידת פטריות (חלבית)

 

המיצרכים:

1 גביע גבינת קוטג' 5% (250 גרם)

1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

2 כפות אבקת פטריות

2 ביצים טרופות

1 בצל גדול קצוץ דק

קופסת שימורי פטריות חתוכות (350 גרם)

מעט מלח ופילפל שחור.

 

אופן ההכנה:

 

מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד שיתרכך.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד כ-8 דקות.

מערבבים בתוך קערה את כל הגבינות.

מוסיפים את הביצים, את אבקת הפטריות , את הפטריות והבצל,

בוחשים היטב, מתבלים עם מעט מלח ופילפל שחור,

מעבירים לתבנית עגולה מס' 26 או מרובעת 22X 22

ואופים בחום בינוני כ-40-50 דקות.

 

55 מתכונים נטולי פחמימות כלולים בספר "השמן והרזה – מדריך עוקף קלוריות", ללא סוכר וללא קמח,     ועוד 32 מתכונים מעוטי פחמימות ללא סוכר, וקמח במשורה קמצנית.

תכליתו של הספר לבלום את הגרגרנות ולבצע פניית-פרסה תזונתית, ללא צורך להסתגף במסע כומתה אחרי כל סופגניה ושאר פצצות-מיצרר פחמימתיות שמתנחלות בכרס ובירכיים ומסרבות לפנות את ההתנחלות.

בנבדל מרוב ספרי התזונה המכבידים על הקורא בשפה שכאילו נלקחה ממסמכים של רואי-חשבון ו/או עורכי-דין, הספר כתוב בשפה קולחת,קלילה וקליטה ולהקורא ינעם.

הספר ניתן לרכישה בטל. 057-5811409

 

 

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מתכונים מעוטי פחמימות, מתכונים נטולי פחמימות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

אם אין כרס יש זיקוקים של אהבה

על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד (בראשית ב' כ"ד).

תודה לרעייתי המתוקה נאוה, שמחקה לי את הכרס על מנת שאדבק בה בלי הפרעה ובלא הגבלה.

האדם הוא דבר נוזלי ונוח לקבל צורה. אפשר לעשות ממנו מה שרוצים. אני בניתי לה בית עמיד בפני פגעי הטבע מתערובת מדודה והיא בנתה אותי מחדש מתערובת מדודה שרקחה במטבחה ביד אומן על מנת להשיל ממני 20 ק"ג ולשמר את מה שהעניק לי הטבע ומי שמעליו , ואני אימצתי את קצובת הפחמימות המדודה שקצבה לי רעייתי,  מתוך תובנה שמה שאינו מדיד אינו עמיד.

כבר לפני 20 שנה הבחנתי בקשיי הקליטה של הדיאטה דלת הפחמימות לעומת אחותה דלת השומן ועתירת הפחמימות שזכתה להכרה ממלכתית ועד עצם הימים הללו היא זוכה ליחסי ציבור ומתקבלת בברכה על ידי הציבור הרחב והשמן, שפרשתי ממנו לפני עשרים שנה ומעלה.

נקודת העונג בעוגה – דקה אחת בפה, אחר כך באה הכרס דמויית ההיריון.

דומה מאוד למתירנות מסוג אחר והמבין יבין.

JUST MARRIED

חישקתי אותה בטבעת זהב לחמישים השנים הבאות. ‏06/11/2010

לנאוה היקרה שהעניקה לי חמישים שנה של אהבה צרופה

מאחורי הכותרת הקטנה מסתתר סיפור גדול

שטומן בחובו רומן מרתק המתמשך על פני

חמישים שנה, הנפרטים לשמונה עשר אלף

ומאתיים וחמישים יממות של אהבה צרופה,

יוקדת ונכספת, מלאת כמיהות וערגות.

אני לא מאמין בניסים, אבל אני מאמין בנפלאות.

קנוא קינאתי בבעלה של נאוה כשראיתיה לראשונה

ולמרות שהופיעה בחלומותי מדי לילה לא פיללתי

שהיא חפה מבעל ואני הוא בעלה ובחיר ליבה,

האביר על הסוס הלבן שאותו ראתה בחלומותיה.

למימוש חלומותינו נדרשה תקופת חיזורים בת

שנה וחצי שנפרטה לחמש מאות וחמישים יממות

של נדודי שינה, כיסופים וערגה לחיבוק ראשון.

אור זרח בפניה כשעגנה בחיקי לראשונה

ואני נתקפתי ריגשת-לב ממיסת קרחונים.

בחישוב אריתמטי נמשך סיפור אהבתנו

שמונה עשר אלף ושמונה מאות יממות של

יצירת חיים גדולה לא פחות מן "הזריחה",

יצירתו המפורסמת של קלוד מונה. הזריחה

שלנו מפיצה אור יקרות ומסרבת לשקוע.

בהלם אהבה,

אישך ברוך

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , , , | 2 תגובות

עשרים שנה ללא סוכר

כל 82 המתכונים המופיעים בבלוג שלי, שמהם אני ניזון יותר מעשרים שנה, אינם מכילים ולו גרם אחד של סוכר, והקמח במשורה קמצנית.

את הדיאטה דלת הפחמימות עשיתי מטעמים אסתטיים ועל-מנת למצוא משרה מתאימה בגיל 58 , כשענפי המשק החקלאי קרסו והייתי חייב למצוא מקורות מחיה חלופיים. אבל מי יעסיק קשיש שמן ודוחה?

מכיוון שהייתי בקיא בפיטום בעלי-חיים היו נהירים לי גם רזי ההרזייה, לפיכך נתתי למוח הוראת-קבע וקיבלתי זהות חדשה שאני שומר עליה בקנאות עד עצם היום הזה, בשנה השבעים ותשע לחיי.

הגיל חשוב רק לאנשים שסובלים ממנו. בגיל 58 התקבלתי למשרה ציבורית שרבו המתחרים עליה. זכיתי במשרה בזכות האכילה הנכונה והמדודה שהעניקה לי מראה צעיר ורענן, וכאשר מעסיקי העדיף אותי על פני מתחריי הצעירים הוא לא התחשב בקילומטרז' שעשיתי בימי חלדי, אלא בטיב המוצר. אני מודל 32 ועדיין סוחב בעליה בהספק-מנוע של 98%. עד לתחילת העשור השמיני של חיי שכחו להחליף אותי בעובד צעיר וככה התנהלתי בקלילות במשרה זו אל תוך העשור השמיני של חיי המתוקים ללא תוספת סוכר.

13 שנה עבדתי במשרה זו ולא החסרתי אף יום אחד בגין מחלה.

ללמדכם שיש בכוחה של דיאטה דלת פחמימות לבטל את חוקי הכובד, לשנות את אורח-החיים, ואפילו להוליך שולל את מלאך המוות.

סוכר מסרטן

בדיעבד ניצלתי מתסמונת מטבולית, שהיא מיקבץ של גורמי סיכון העלולים להוביל למחלות לב, סוכרת, שבץ מוחי וסרטן.

כל כפית סוכר היא סוכנת זדונית של מחוללי הסוכרת, הבולימיה, מחלות הלב ושאר תחלואים, לרבות הסרטן. הגידול הסרטני צריך סוכר (גלוקוז) לצורך קיומו. התא הסרטני צורך סוכר פי 3-5 מתא נורמאלי. הדעת נותנת שללא סוכר (גלוקוז) אין קיום לתא הסרטני. ככל שאזורים רבים יותר קולטים גלוקוז, כך רבה מידת ההתפשטות הסרטנית. את הגילוי אודות התהליך המיוחד בו תאי סרטן ניזונים מגלוקוז גילה ד"ר אוטו ורבורג בשנת 1933 ועל כך זכה לפרס נובל (ועיין ערך בדיקת pet/ct בגוגל).

לא בכדי הוציא ד"ר אילן קיציס את הסוכר והקמח מהתפריט של מטופליו וחסך מהם את הסרטן ושאר תחלואים שהשמנים חשופים אליהם (עיין ערך "גדולות" בגוגל).

הניצחון של גילדת יצרני הסוכר האמריקאים ("ידיעות אחרונות" 30.5.2004 )

"המלצתו של ארגון הבריאות העולמי להוריד את רמת הסוכר במוצרי המזון בארצות הברית ל-10% לא פורסמה ברבים עקב הזעם וההתנגדות שעוררה בקרב יצרני הסוכר האמריקאים, שדרשו להעלות את כמות הסוכר המותרת ב-25% לפחות".

הסוכר הוא אכן ידידה הטוב של תעשיית המזון. הסוכר מהווה כרבע ממזונו של האמריקאי ואנחנו החצר האחורית של אמריקה. אסור לערער על הכללים והמוסכמות. ואובמה אם ישאג מי לא יירא?

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, סיפורים אישיים, עיתונות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

עיין ערך "הייתי שמנה ואומללה"

כנסו לגוגל ותופתעו כיצד ירדה שרון שרייבר 65 ק"ג בדיאטה דלת פחמימות. שורו הביטו וראו איך הפכה מעצמה גופנית אדירה לנסיכה חטובה ויפת-תואר.

אם החלטתם לבצע פניית-פרסה תזונתית, הרי לכם מודל חיקוי שיחזיר אתכם לממדים הנכונים ויעצב את גופכם כמו שהטבע התכוון.

מניסיוני האישי ברור לי שהמפנה של שרון לא קרה יש מאין. האיזון בצלחת יצר את האיזון המושלם בגופה. האיזון בין החלבון והשומן (18% חלבון ו-18% שומן) ניכר בעליל בגוף המושלם של שרון.

מי שרוצה לדעת אם הופר האיזון בגופו יתייצב מול הראי ויבחן את קוי-המיתאר של הגוף. כל בליטה מעידה על עודף שומן וחוסר חלבון. ההשמנה היא עבירה על חוקי הטבע, שיש עימה קלון והראי יוכיח.

רוצה להיפטר מהשומן ולפנות מקום לחלבון שהודחק,  קצוב לעצמך מנת פחמימות יומית שלא תעלה על 1 גרם לכל ק"ג משקל תיקני. אם אתה אמור לשקול לפי טבלת השקילה 70 ק"ג– קצובת הפחמימות היומית שלך לא תעלה על 70 גרם פחמימות. 70 גרם חלבון יטול הגוף באופן אוטונומי, בלי תלות בך,  על פי העיקרון של 1 גרם חלבון לק"ג משקל גוף ולא יספוג יותר .


לרדת במשקל או לרדת על עוגת קרם?

פיסגת הקולינריה של שוחרי הדיאטה דלת השומן היא עוגה עם קרם המוענקת להם יום יום בקודקוד הפירמידה האמריקאית, אחותה התאומה של הפירמידה הישראלית, ובבסיס הפירמידה מוענקת להם כל בוקר עוגה בלי קרם בתוספת פצצות-מיצרר פחמימתיות כרכיב תזונה עיקרי.  עיין ערך "פירמידת המזון" בויקיפדיה).

"הקיבה אינה מטה אוזן לעצות" (סנקה, פילוסוף רומי לפני כ-2000 שנה).

למעלה משישים אחוז מאוכלוסיית ישראל מחפשים פתרון לבעיית ההשמנה, רק אל תשבית את שמחתם ואל תמנע מהם עוגות ושאר מנעמים פחמימתיים שמעניק להם המימסד בנדיבות. אמור להם שפצצת-המיצרר הפחמימתית היא פצצה מתקתקת, דעתם הנתמכת במחקרים מלומדים היא,  שזו פצצה מתקתקה על פי טעמה הערב ועל פי תרומתה למשק הסרוטונין האחראי על איזון מצב הרוח.

הנאות קלות המגיעות דרך תרבות צריכה עתירת פחמימות גורמות לאנשים להיות כנועים ומרוצים כאילו אין מחר. טומנים ראשם בחול כמו בת-יענה.

 

תג מחיר לתזונה לקויה

עיין במאמרי מיום 12.8.10 תחת הכותרת "דיאטה דלת פחמימות אינה דיאטת חלבונים" וקבל את הצעתי להתבונן בצילום הדמייה הממחיש את המתרחש בתוך גופך.

כמה שמנים ושמנות הושפעו מהצילום ועשו פניית-פרסה תזונתית. מומלץ בחום.

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה

גזירה שווה בין הדיאטה דלת השומן ובין הדיאטה דלת הפחמימות היא בלתי אפשרית

מחקרים נרתמו להוכיח שאין הבדל בתוצאות בין הדיאטה דלת השומן ובין הדיאטה דלת הפחמימות, דבר שעומד בסתירה לחוקי הטבע ולתוצאות בשטח.

דיאטה דלת שומן היא עתירת פחמימות שהופכות לשומן, ודיאטה דלת פחמימות היא דלת שומן , כי שמן לא שותים מהבקבוק וחמאה לא נוגסים מתוך עטיפתה. פחמימות במידתיות מאלצות את רוב השמן להמתין בבקבוק ואת רוב החמאה להמתין במקרר. גם הבשר יאכל במידתיות בדרך הטבע  ובלא אריזה פחמימתית "יהיה לכם לזרא" (במדבר יא כ).

"מבחינה כימית גרידא המונחים פחמימה וסוכר זהים. כשלועסים פיסת לחם במשך זמן רב היא הופכת בהדרגה למתוקה. העמילן הרב המצוי בלחם מתמוסס ומתפרק בנוכחות האנזים עמילאז הנמצא ברוק ליחידות דו-סוכר קטנות יותר, שלהן טעם מתוק" (ויקיפדיה).

"בארצות הברית וברוב מדינות המערב, כמחצית מכמות הקלוריות שאדם צורך באות משומנים, וסוכרים שהגוף הופך לשומנים. זו אחת הסיבות המרכזיות להשמנת יתר" (ויקיפדיה).

מהי דיאטה קיצונית?

דיאטה קיצונית היא זו המפירה את האיזון בין אבות המזון ומשנה את הרכבו של גוף האדם.        350-400 גרם פחמימות ליום, גירסת הדיאטה דלת השומן היא הפרה בוטה של הרכבו של גוף האדם : 59% מים, 18% חלבון, 18% שומן, 4.3% אפר (פרופ' אהרן בונדי "הזנת בעלי-חיים"). הדיאטה דלת השומן יוצרת מאסה של שומן כשהפחמימות הופכות לשומן התופס את מקומו של החלבון, וגם העצם מתמעטת.

קצובת פחמימות מדודה היא שיטת ההתנהלות שלי בצלחת  20 שנים רצופות על פי העקרון של    1 גרם חלבון ו-1 גרם פחמימות ל-1 ק"ג משקל גוף. חיזוקים לשיטתי מצאתי בכתביו של פרופ' קרל גוגנהיים, לרבות תפריט לדוגמה המבוסס על 60 גרם פחמימות ליום. לפני שהוצאתי לאור את ספרי "השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות" מסרתי את כתב היד לאקדמאים מן השורה הראשונה,לרבות הדרג המיניסטריאלי וקיבלתי את ברכת הדרך במכתבי הערכה ועידוד ליוזמה .

להחליף דיסקט

הדיאטה דלת השומן היא הדיאטה הקונבנציונלית שעליה ממליצים מוסדות התזונה הרשמיים ופירמידת המזון עתירת הפחמימות מתבססת עליה, אולם טבלת הביצועים שלה שואפת לאפס מזה ארבעה עשורים. בריאות הציבור החלה מידרדרת כשנקבעו כללים בעלי כוונות טובות אבל תוצאות גרועות.  על פי מבחן התוצאה חייבים מוסדות התזונה הרשמיים למחול על כבודם ולבצע פניית-פרסה תזונתית ולהיות קשובים לחוקי הטבע. הטבע יציית לרצוננו אם נדע לציית לרצונו.

http://babin.co.il/sr_project/image_folder/00-single/JonathanHalevi.jpg

פורסם בקטגוריה השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות, מן המקרא, סיפורים אישיים | עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | כתיבת תגובה